Programma

Voedsel voor morgen
De transitie naar een duurzaam voedselsysteem is noodzakelijk. Zijn we het kritieke kantelpunt, ‘the point of no return’ al gepasseerd? Is er nog hoop?
Lees meer
Een creatief mengsel
Wetenschap en techniek zijn van grote invloed op de kunst. Prof. dr. Sven Dupré laat dit zien aan de hand van prachtige historische en hedendaagse voorbeelden.
Lees meer
Op zoek naar Europa
Een theaterstuk van Lucas de Man over Europa, met een nagesprek onder leiding van dr. Mathieu Segers. Bestaat de Europese identiteit?
Lees meer
Machtige geheimen
Van doofpotaffaire tot complottheorie en onbekende bronnen: wetenschap onthult niet alleen, ze verhult ook. In hoeverre zit dit de zoektocht naar kennis in de weg?
Lees meer
Movies & Science
Durf jij in de schoenen van een ander te staan? Discussieer met wetenschappers over extreme armoede, backpack-toerisme en democratie a.d.h.v spraakmakende documentaires.
Lees meer
Weerbare waarheid
Wat hebben we aan waarheid en democratie als niet iedereen daar in gelooft? Filosofe dr. Tinneke Beeckman helpt ons weerbaar te worden door kritisch te denken.
Lees meer
Identiteit onbekend
Wie je bent en wat je identiteit vormt is de uitkomst van een complex proces. Deels heb je het zelf in de hand, maar ook je omgeving heeft een grote invloed.
Lees meer
Festival deBeschaving 2016
Op 2 juli is het weer tijd voor Festival deBeschaving! Net als vorige jaren zorgt Studium Generale namens de kennispartners UMC Utrecht en Universiteit Utrecht voor de wetenschapsprogrammering.
Lees meer
Culturele Zondagen Colleges
Wetenschap en cultuur ontmoeten elkaar op de Culturele Zondagen. Lezingen over kunst die je gezien moet hebben, een muzikaal verhaal van een vluchteling en de wetenschap achter muziek.
Lees meer

Pagina's