Utrechtse Dag van de Filosofie

Utrechtse Dag van de Filosofie

Tijdens deze dag verrijken filosofen uit Utrecht en daarbuiten je met inzichten om je wereldbeeld te ordenen of juist overhoop te gooien. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en hoor wanneer de tickets te reserveren zijn.

“Een leven dat niet onderzocht is, is het niet waard om te leven”, stelde Socrates. Wie je bent, wat goed is of waar, zijn vragen die je niet kunt beantwoorden zonder de onderliggende aannames te onderzoeken. Wat is dat ‘ik’ waarover men spreekt? Hoe rechtvaardig je wat goed of fout is? Heb je toegang tot de waarheid, als die al bestaat? En hoe ziet die er dan uit?

Tijdens deze dag verrijken filosofen uit Utrecht en daarbuiten je met inzichten om je wereldbeeld te ordenen of juist overhoop te gooien. Met lezingen en gesprekken over liefde en identiteit, politiek en morele vooruitgang. Of maak een filosofische wandeling en bekijk de stad eens van een andere kant.

De Utrechtse Dag van de Filosofie wordt georganiseerd i.s.m. het departement Filosofie, het Centre for the Humanities en de Faculteitsvereniging Utrechtse Filosofiestudenten.

Heb je vragen specifiek over de Utrechtse Dag van de Filosofie? Mail ons dan op info[at]utrechtsedagvandefilosofie.nl waarbij je [at] vervangt door @.

Zondag 7 april 2019 (12:00-18:00)
Aanmelden kan binnenkort