UITGESTELD: Crime Scene Investigation

1
apr
2020

UITGESTELD: Crime Scene Investigation

Spoorzoeken
Forensisch arts en patholoog Bart Latten en rechtspsycholoog prof. Christianne de Poot laten zien hoe je aan de hand van sporen een moord reconstrueert.

OPGELET! Dit evenement is uitgesteld vanwege de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te perken. We kijken naar mogelijkheden om de lezing naar het najaar te verschuiven. Houd www.sg.uu.nl in de gaten voor updates. 

Er ligt een lijk in de hal. De bloedwaarden wijzen op een overdosis, maar de nek zit vol striemen. In series is het oplossen van zo’n mysterie een eitje. Maar hoe werkt dat echt? Forensisch arts en patholoog Bart Latten (NFI) laat zien hoe je aan de hand van sporen een moord reconstrueert. Tegenwoordig kun je in 90 minuten DNA-onderzoek doen op de plaats delict. Maar van alle losse puzzelstukjes een kloppend verhaal maken blijft mensenwerk. Hoe bepaal je welke sporen je onderzoekt? En hoeveel waarde moet je hechten aan een DNA-match? Rechtspsycholoog prof. dr. Christianne de Poot (HvA/VU) neemt ons mee naar een fictieve crime scene en geeft een kijkje in de psyche van rechercheurs. Hoe kom je van moord tot dader?

Sprekers

Datum & tijd
Woensdag 1 april 2020 (20:00-21:30)
Locatie
Voertaal
Nederlandstalig
Entree
Gratis
Aanmelden
Niet nodig. Let op: vol = vol
Zie ook
Direct in je agenda

Over deze serie

Spoorzoeken

Een onopgeloste moordzaak, het leven van de Romeinen of het uitsterven van de dinosaurussen: experts laten zien hoe zij puzzelend met bewijsstukken het verleden reconstrueren.