UITGESTELD: Van Pompeii tot Utrecht

13
mei

UITGESTELD: Van Pompeii tot Utrecht

Spoorzoeken
Hoe kleine archeologische vondsten het leven in de Romeinse tijd blootleggen. Met historicus en archeoloog dr. Saskia Stevens.

OPGELET! Dit evenement is uitgesteld vanwege de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te perken. We kijken naar mogelijkheden om de lezing naar het najaar te verschuiven. Houd www.sg.uu.nl in de gaten voor updates. 

Een stuk textiel, een olielamp of een scherf. Historicus en archeoloog dr. Saskia Stevens (UU) vertelt hoe een kleine vondst kan leiden tot een groot verhaal. Zo kun je aan de hand van een klein stukje aardewerk hele handelsnetwerken reconstrueren. Gewapend met nieuwe middelen als drones, VR-technologie en enorme digitale databases komen archeologen steeds meer te weten over het dagelijks leven in het Romeinse Rijk. Wat leren recente ontdekkingen ons over de Romeinse tijd in Nederland?

Spreker

Datum & tijd
Woensdag 13 mei 2020 (20:00-21:30)
Locatie
Voertaal
Nederlandstalig
Entree
Gratis
Aanmelden
Niet nodig. Let op: vol = vol
Zie ook
Direct in je agenda

Over deze serie

Spoorzoeken

Een onopgeloste moordzaak, het leven van de Romeinen of het uitsterven van de dinosaurussen: experts laten zien hoe zij puzzelend met bewijsstukken het verleden reconstrueren.