Dossiers

Dossiers

Over sommige onderwerpen raak je niet zo snel uitgepraat. Wij althans niet. Daarom hebben we lezingen en blogs voor je gebundeld in dossiers op deze pagina. Van vrouwen in de wetenschap tot science in Hollywood en van het dossier Nationalisme tot alles over vriendschap.

Data in beeld
Je kunt het zo gek niet bedenken of er zijn statistieken over beschikbaar. Wat laten al deze cijfers zien, en hangt dat af van hoe je de cijfers laat zien?
Lees meer
Kunstmatige intelligentie
Het veld van de kunstmatige intelligentie is spannend. Computers die zelfsturend en zelflerend zijn: dat biedt ongebreidelde mogelijkheden, maar brengt ook risico's en ethische vragen met zich mee.
Lees meer
Gender en identiteit
'Genderroles are dead' - dat de grenzen tussen man en vrouw niet zo strict zijn als voorheen aangenomen werd, wordt door de wetenschap bevestigd.
Lees meer
Vrouwen in de wetenschap
Waarom zijn er zoveel minder vrouwelijke hoogleraren dan mannelijke? Alles over rolmodellen, glazen plafonds en discriminatie.
Lees meer
Gecijferdheid
Wiskunde heeft niet alleen maar met cijfers te maken.
Lees meer
Levenskunst
Hoe vul je je leven in: de kunst van het leven. Denkers en schrijvers van de klassieke oudheid tot nu verschillen hierover van mening.
Lees meer

Pagina's