Selectie

dinsdag 18 september 2018
Familie komt in allerlei soorten en maten; van broer-zusrelaties tot twee vaders of moeders of een uit elkaar gevallen gezin. Drie wetenschappers duiken het familieleven in.
maandag 17 september 2018
De onverwachte sluiting van een zonnewacht in de VS roept wilde speculaties op. Wat is er toch zo aantrekkelijk aan complottheorieën?
donderdag 13 september 2018
Prof. dr. Annelien de Dijn: “De crisis van de democratie vandaag is een van polarisering, niet van individualisering”
woensdag 12 september 2018
Zelfdoding is al jaren een heet politiek hangijzer. Veel liberalen zeggen: de keuze ligt bij het individu. Maar wat als de keuze niet echt vrij is?
dinsdag 11 september 2018
Van Russische spionnen die deep undercover zijn in de VS, tot de gecompliceerde relatie tussen Trump en Poetin. Duiden dit soort ontwikkelingen op de komst van een tweede Koude Oorlog?
maandag 10 september 2018
Er komt een lagere punteneis om stress onder studenten te verminderen. Maar komt de psychische druk bij studenten wel door studielast?
donderdag 6 september 2018
Econoom prof. dr. Paul de Beer drukt ons met de neus op statistische feiten: de samenleving individualiseert niet, Nederlanders zijn eensgezinder dan ooit en van afnemende solidariteit is geen sprake.
maandag 3 september 2018
De prijs van de suikervrije frisdranken gaat omlaag. De overheid wil met deze maatregel de gezondheid van de Nederlandse bevolking verbeteren.