Selectie

dinsdag 25 april 2017
Vrienden: bijna iedereen heeft ze. Een paar goede met wie je alles deelt en dan vaak ook nog een paar honderd op Facebook.
maandag 24 april 2017
90 hoogleraren roepen het nieuwe kabinet op om te kiezen voor een groene economie. Één van de twaalf voorstellen om die transitie te versnellen is het creëren van meer experimenteerruimte.
donderdag 20 april 2017
Van de VOC tot de WIC: verhalen uit de koloniën duiken keer op keer op uit onze collectieve dode hoek om ons te verrassen en confronteren.
dinsdag 18 april 2017
Één van de belangrijkste onderhandelingspunten van de Brexit zijn de afspraken voor de visserij. Wie heeft er straks toegang tot de Britse wateren en wat zijn de gevolgen voor de visstand?
donderdag 13 april 2017
Er nog veel onbekend over hoe de koloniale samenleving in elkaar zat. Historicus prof. dr. Remco Raben (UU) legt uit.
donderdag 13 april 2017
Ondanks pogingen van Europa om een universeel geldend verhaal van de Holocaust te maken, is er nog steeds geen versie waarin iedereen zich herkent.
woensdag 12 april 2017
Hoe kunnen we weten dat de wereld buiten ons bestaat? En, is het eigenlijk wel zinnig om dat jezelf af te vragen?
maandag 10 april 2017
Het aantal oud-studenten dat hun studieschuld niet volledig kan terugbetalen groeit. Hebben we niets geleerd van de schuldencrisis uit 2008?