Selectie

woensdag 21 juni 2017
Met trots presenteren we de eerste namen: Tim Fransen, Jeangu Macrooy, prof. Marc van Oostendorp, Zitakula, Clean Pete e.v.a.
maandag 19 juni 2017
Het strakke strandlichaam is het heersende schoonheidsideaal nu het kwik hoog staat. Welke invloed hebben dit soort beelden op ons en hoe we naar anderen kijken?
dinsdag 13 juni 2017
Wanneer een geliefde plotseling overlijdt moeten de nabestaanden een manier vinden om het verlies te verwerken. Hoe verloopt zo'n rouwproces?
dinsdag 6 juni 2017
Muziek roept iets bij ons op: soms dein je automatisch mee op een liedje of zit een nummer nog dagenlang in je hoofd. Maar waarom?
dinsdag 6 juni 2017
Steeds meer mensen kopen hun drugs online, het is gemakkelijk en lijkt betrouwbaar. Hoe wordt ons beeld over drugs(beleid) beïnvloed door de tijd waarin we leven?
dinsdag 30 mei 2017
Geneeskundestudent Jojanneke Vervloet heeft moeilijke vragen zoals 'Wat is ziekte?'. Een antwoord krijgt ze niet op haar studie. Deze column sprak ze uit tijdens het Filosofisch Café.
maandag 29 mei 2017
Tom Dumoulin heeft diep moeten gaan voor zijn overwinning in de Giro. Hoe komt het dat het afzien zo typerend is voor de wielersport?
donderdag 25 mei 2017
Studenten opgelet! Een serie over dwarsdenkers en tegengeluiden. Wetenschappers, experts en opiniemakers over alternatieve ideeën. Wat moet er gebeuren om die succesvol te maken?