Nieuws

21 juni 2017

Betweter festival: eerste namen bekend!

Met trots presenteren we de eerste namen: Tim Fransen, Jeangu Macrooy, prof. Marc van Oostendorp, Zitakula, Clean Pete e.v.a.

Op vrijdag 29 september presenteert de Universiteit Utrecht in TivoliVredenburg de tweede editie van het Betweter Festival. De plek waar denkers en dromers elkaar ontmoeten. Naast headliners als Tim Fransen, Jeangu Macrooy, Zitakula en Clean Pete, bieden we het allerbeste uit kunst, cultuur en wetenschap. 

Feit & fictie

Wie tegenwoordig iemand de les leest, stuit op argwaan. Voor elke waarheid is er een alternatief. Hoe weten we wat waar is in de eindeloze stroom van informatie, hypes en trends? Is de grens tussen feit en fictie wel zo scherp als we denken? Op Betweter ontmaskeren we klinkklare leugens en wijzen we op fundamentele vragen en onzekerheden.

We gaan met wetenschappers en kunstenaars op onderzoek uit. Zo geeft taalwetenschapper Sterre Leufkens antwoord op de vraag of de ene taal makkelijker is om te leren dan de ander, vertelt natuurkundige Stefan Vandoren of zwarte gaten ook echt zwart zijn, en slaan de Utrechtse singer-songwriter Aafke Romeijn en hoogleraar Gender & Diversiteit Marieke van den Brink de handen ineen in een performance over de positie van vrouwen in Nederland. Is de vrouwenemancipatie voltooid?

De online kaartverkoop is nu geopend! Kaarten kosten €12,50 en zijn te bestellen via www.betweterfestival.nl.

Studium Generale
Copyright Studium Generale
Doorplaatsen uitsluitend met toestemming en onder vermelding van link en auteur.

Delen