Nieuws

donderdag 22 maart 2018
Wie ongelijk heeft, wordt vaak vergeten. Wie kent Jan Swammerdam en zijn theorieën nog? In zijn tijd waren zijn ideeën echter helemaal niet zo gek, betoogt filosoof Han Thomas Adriaenssen.
woensdag 21 maart 2018
Het succes van de tv-serie 'Homeland' verraadt onze fascinatie voor terrorisme en contraterrorisme. Niet alles dat je in de serie ziet én wat men in de echte wereld doet snijdt echter hout.
woensdag 21 maart 2018
Bestuurskundige Shivant Jhagroe trekt aan de bel: onze huidige opvatting van duurzaamheid creëert een nieuwe tweedeling in de samenleving, een 'groene klasse' en een 'grijze klasse'. 
maandag 19 maart 2018
Woensdag mogen we niet één, maar zelfs twee keer onze stem uitbrengen. Is de democratie af?
donderdag 15 maart 2018
Als je de media mag geloven, is antibioticaresistentie een niet te onderschatten probleem. De wetenschap vertelt een ander verhaal en leert: kijk goed waar alarmerende cijfers vandaan komen.
donderdag 15 maart 2018
We should be critical towards our patriarchal reflex to 'save' and emancipate migrants. Because it doesn't work.
woensdag 14 maart 2018
Volgens prof. Anke van Hal is niet alleen het duurzaamheidsgehalte in een huis belangrijk. Er moet ook geluisterd worden naar wat de bewoner wil.
dinsdag 13 maart 2018
De helft van de kinderen in groep vijf tot en met acht laat zijn koopgedrag beïnvloeden door vlogs die ze hebben gekeken. Hoe komt dit?

Pagina's