9 mei 2018

Stagiair gezocht

Studenten opgelet! Wij hebben vanaf september 2018 een lege stoel op kantoor en dat biedt mogelijkheden voor mensen die op zoek zijn naar een stage én buiten de gebaande paden durven te denken.

Vanaf september 2018 hebben we weer een plekje vrij voor een stagiair(e). Als je belangstelling hebt voor deze stageplek stuur dan een sollicitatie met motivatie en cv voor 25 juni naar R.J.H.Berends[at]uu.nl, waarbij je [at] vervangt door @, o.v.v 'sollicitatie stagiair'.

OVER DE STAGE

Als stagiair bij Studium Generale ben je onderdeel van een gezellig team van programmamakers. Er komt van alles voorbij aan interessante onderwerpen en sprekers op het snijvlak van wetenschap, politiek, cultuur en meer. In allerlei vormen, van lezingen tot Filosofische en Science Cafés, van interviews tot filmgesprekken, van blogs tot video's. Jaarlijks bezoeken zo'n 15000 mensen onze activiteiten. Bijna 9000 mensen volgen Studium Generale op Facebook. Daar zijn we blij mee, en we willen nog veel meer mensen bereiken.

Er moet veel gebeuren om de programma's van Studium Generale te maken en om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen er wijzer van worden. Goede onderwerpen bedenken voor lezingen, films en gesprekken. De beste sprekers vinden. De juiste toon treffen in een uitnodiging. Heldere teksten schrijven voor de website. Flyers uitdelen. Het adressenbestand op orde houden. Bedenken voor welke groepen een lezing interessant kan zijn. Mails versturen. Online agenda's vullen. Sprekers en publiek ontvangen op locatie. In een blog de kern van een lezing te pakken krijgen. Koffie halen. Lunchen met collega's.
We zoeken  een enthousiaste en gemotiveerde student, die studeert aan een universiteit en graag buiten zijn/haar vakgebied kijkt.

Kortom: genoeg te doen en heel veel te leren! Daarom zijn we op zoek naar mensen die van aanpakken houden, maar ook graag nadenken. Die een brede belangstelling hebben en houden van onderzoek en wetenschap. Die kunnen schrijven en willen leren hoe je dat doet voor een breed publiek. Die zorgvuldig werken, en overzicht kunnen houden.
Verder is ervaring met social media een pre, en moet je bereid en beschikbaar zijn om gemiddeld een avond per week te werken.
De stagevergoeding bedraagt 275 euro per maand op basis van een fulltime dienstverband. Onze ideale stagiair werkt drie of vier dagen per week bij ons en is verbonden aan een universiteit.

Velen leuke enthousiaste mensen gingen je voor én sommigen werken hier nog steeds. Lees hun verhalen.

Studium Generale