Filosofisch Café

Scherpt de geest

Filosofie is een manier van kijken naar de wereld. Hoor meer over de aannames en argumenten die schuilgaan achter de realiteit van alledag, zonder die uit het oog te verliezen. Bevraag wat vanzelfsprekend lijkt en leer denken als een filosoof.

Dit programma wordt georganiseerd i.s.m. het departement Filosofie (UU), de Faculteitsvereniging van Utrechtse Filosofiestudenten (FUF) en Hofman Café.

Programma

11SEP
dinsdag 11 september 2018 - 20:15
Dr. Fleur Jongepier onderzoekt hoe je kan weten wanneer je leven ‘af’ is en je klaar bent voor het definitieve einde. Kun je beslissen voor je ‘toekomstige ik’?
09OKT
dinsdag 9 oktober 2018 - 20:15
De wereld hangt van toevalligheden aan elkaar. Jeroen Hopster neemt je mee in zijn denken over toeval, onvermijdelijkheid en de schoonheid daarvan.
13NOV
dinsdag 13 november 2018 - 20:15
A healthy critical attitude or extreme distrust? Prof. dr. Daniel Cohnitz (UU) talks about the value of philosophy in combating conspiracy thinking.
11DEC
dinsdag 11 december 2018 - 20:15
Wegens persoonlijke omstandigheden kan dit Filosofische Café helaas niet doorgaan.

Blogs

woensdag 10 oktober 2018
Het nadenken over een alternatief verloop van de geschiedenis is meer dan speculatie, zegt Jeroen Hopster. Het geeft de realiteit waarin we leven diepgang.
woensdag 12 september 2018
Zelfdoding is al jaren een heet politiek hangijzer. Veel liberalen zeggen: de keuze ligt bij het individu. Maar wat als de keuze niet echt vrij is?

Delen