Technotopia

Voorbij de hype

Het digitale regeert. Algoritmes, data en virussen maken steeds meer de dienst uit in de criminaliteit, veiligheid en zorg. Wie de wereld wil blijven begrijpen kan hier niet omheen, maar de betekenis van dit soort ontwikkelingen is vaak onduidelijk. In deze serie hoor je experts over vier invloedrijke technologieën. Hoe werken ze en wat gaan we er de komende jaren van merken?

Programma

16OKT
dinsdag 16 oktober 2018 - 20:00
Natuurkundige prof. Lieven Vandersypen legt uit hoe kwantumcomputers werken en wat ze kunnen. Staan we aan het begin van een revolutie?
23OKT
dinsdag 23 oktober 2018 - 20:00
Bestuurskundige dr. Hanna Deleanu legt de potentie en problemen van de blockchain bloot. Over transparantie, idealen en hooggespannen verwachtingen.
30OKT
dinsdag 30 oktober 2018 - 20:00
Hoogleraar Innovatie prof. Floor Scheepers onderzoekt het nut van big data in de psychiatrie. Is de patiënt in nullen en enen te vangen?
06NOV
dinsdag 6 november 2018 - 20:00
Criminoloog Rolf van Wegberg vertelt hoe cybercriminelen afpersen, frauderen en gegevens stelen. Hoe kwetsbaar zijn we? En wat kunnen we ertegen doen?

Blogs

woensdag 7 november 2018
Wat maakt een cybercrimineel succesvol? En hoe helpt dit inzicht ons om ze tegen te houden?
woensdag 31 oktober 2018
De gezondheidszorg gaat de komende jaren fundamenteel veranderen door het gebruik van big data en algoritmes. Psychiater en hoogleraar Innovatie Floortje Scheepers over wat dat betekent.
donderdag 25 oktober 2018
Blockchain belooft veel, maar blijkt niet al die beloftes waar te kunnen maken. Dat betekent niet dat de technologie bij het afval kan, aldus Hanna Deleanu.
donderdag 18 oktober 2018
Hoe zet je fundamentele kennis om in bruikbare technologie? Natuurkundige Lieven Vandersypen bouwt aan de basis van een kwantumcomputer.

Delen