Programma

Onbetaalbare ontdekkingen
De ontdekking van het Higgsdeeltje en de waargenomen zwaartekrachtgolven: schitterende ontdekkingen, maar de kosten lopen in de miljarden. Wat is fundamentele wetenschap waard?
Lees meer
Breaking Beta
Is it possible to travel through time and space? How does our brain store memories? Where did all the antimatter go after the Big Bang? And will we ever happily marry a robot? In this series we investigate some of the most mind-blowing questions in science.
Lees meer
Op losse schroeven
Ophef in de samenleving: er lijkt steeds minder vertrouwen in onder andere de zorg, de rechtspraak en de arbeidsmarkt. Staan de pijlers van onze samenleving op losse schroeven?
Lees meer
Culturele Zondagen Colleges
Over kunst in de openbare ruimte en sociaal ondernemerschap in Nederland: komt dat horen!
Lees meer
Heilige huisjes
De rol van religie in de maatschappelijke en persoonlijke sfeer groeit. Wie de wereld wil begrijpen, moet daarom iets van religie begrijpen. In drie lezingen wordt het wat, hoe en waarom van religie onderzocht in de wereld van nu.  
Lees meer
Science Café Utrecht
Geluk, muziek en kicks pluizen we dit najaar wetenschappelijk uit met onderzoekers vanuit diverse disciplines. Schuif aan, laat je verrassen en praat mee in het slimste café van Utrecht!
Lees meer
Herman Philipse in gesprek met…
Prof. Herman Philipse gaat het gesprek aan met Zihni Özdil, Marjan Minnesma en Femke Halsema over actuele dilemma’s. Kritische denkers met een frisse, dwarse, maar ook concrete visie op de toekomst.
Lees meer
Movies & Science
Although they might seem irreconcilable, freedom and violence go hand in hand. Violence is oppressive, but in the battle for freedom you cannot stand on the sidelines or shirk from a fight. Through films we examine the link between freedom and violence.
Lees meer
Filosofisch Café
Vier filosofen analyseren de wereld om hen heen om die beter te begrijpen. Van migratie en waarheid tot sport en porno. Wees welkom en denk mee tijdens het Filosofisch Café Utrecht.
Lees meer