Programma

Betweter Festival
Durf jij je over te geven aan de wetenschap? Betweter Festival brengt knappe koppen bij elkaar.  Naast vele topwetenschappers optredens van o.a.
Lees meer
Science Café Utrecht
Presentatoren Sofie van den Enk en Mustafa Marghadi praten in TivoliVredenburg met wetenschappers over de liefde, geweld, het brein, en stamcellen.
Lees meer
Festival deBeschaving 2016
Op 2 juli is het weer tijd voor Festival deBeschaving! Net als vorige jaren zorgt Studium Generale namens de kennispartners UMC Utrecht en Universiteit Utrecht voor de wetenschapsprogrammering.
Lees meer
SG Actueel
Bij Studium Generale houden we liever een vinger aan de pols van de tijdgeest dan dat we achter de actualiteit aanhollen.
Lees meer
Movies & Science
Durf jij in de schoenen van een ander te staan? Discussieer met wetenschappers over extreme armoede, backpack-toerisme en democratie a.d.h.v spraakmakende documentaires.
Lees meer
Een creatief mengsel
Wetenschap en techniek zijn van grote invloed op de kunst. Prof. dr. Sven Dupré laat dit zien aan de hand van prachtige historische en hedendaagse voorbeelden.
Lees meer
Op zoek naar Europa
Regisseur Lucas De Man over Europa, met een nagesprek onder leiding van dr. Mathieu Segers. Bestaat de Europese identiteit?
Lees meer
Machtige geheimen
Van doofpotaffaire tot complottheorie en onbekende bronnen: wetenschap onthult niet alleen, ze verhult ook. In hoeverre zit dit de zoektocht naar kennis in de weg?
Lees meer
Voedsel voor morgen
De transitie naar een duurzaam voedselsysteem is noodzakelijk. Zijn we het kritieke kantelpunt, ‘the point of no return’ al gepasseerd? Is er nog hoop?
Lees meer

Pagina's