Science Café Utrecht

Wetenschap in de etalage

Dit voorjaar onderzoeken Utrechtse wetenschappers uit diverse disciplines de kracht van manipulatie, onze goede (of slechte) smaak en de waarde van vriendschap. Schuif aan, laat je verrassen en praat mee in het slimste café van Utrecht!

Er zal een audio-opname gemaakt worden van deze avonden.

Programma

20FEB
maandag 20 februari 2017 - 20:30
Hoe werkt manipulatie? Met psycholoog prof. Denise de Ridder, bestuurskundige dr. Thomas Schillemans en mediawetenschapper dr. Dan Hassler-Forest.
20MRT
maandag 20 maart 2017 - 20:30
Wat is goede smaak en wie bepaalt dat? Met psycholoog Tom ter Bogt, media-expert Ingrid Hoofd en cognitief psycholoog Stefan van der Stigchel.
24APR
maandag 24 april 2017 - 20:30
Waarom hebben we vrienden? Met psycholoog dr. Nienke Endenburg, filosoof dr. Maarten van Houte en sociaal wetenschapper dr. Rense Corten.

Blogs

dinsdag 25 april 2017
Vrienden: bijna iedereen heeft ze. Een paar goede met wie je alles deelt en dan vaak ook nog een paar honderd op Facebook.
dinsdag 21 maart 2017
Het idee dat je helemaal zelf je smaak ontwikkelt, is een illusie. Je omgeving, de cultuurindustrie en je hersenen spelen een belangrijke rol.
dinsdag 21 februari 2017
Onze keuzes en gedachten worden dagelijks op talloze manieren beïnvloed. Wanneer spreken we van manipulatie? En wat kunnen we er aan doen?

Delen