Weer toekomst!

Nederland als nieuw thuis

Vluchtelingen zijn niet alleen vluchteling: ze zijn student, moeder of vriend. Fotograaf des Vaderlands (2015-2016) Ahmet Polat geeft hen in de foto-expositie Weer toekomst! een gezicht. Wie zijn deze nieuwe Nederlanders? Hoe krijgen ze hier hun leven weer op de rails? Met welke middelen? En wat is daarbij de rol van beeldvorming? Op 6 februari wordt de expositie officieel in Utrecht geopend tijdens een bijzondere avond: we gaan in gesprek met mensenrechtenexperts mr. dr. Maarten den Heijer (UAF) en prof. dr. Antoine Buyse (UU), Ahmet Polat en harpiste Ekaterina Levental.
Er zal geen video-opname beschikbaar zijn van deze avond.

Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF presenteert samen met Fotograaf des Vaderlands (2015-2016) Ahmet Polat en Museum Hilversum de foto-expositie 'Weer toekomst!', over de integratie van vluchtelingen door studie en werk. De expositie is van 23 januari t/m 26 februari gratis te bezichtigen in het universiteitsgebouw aan Janskerkhof 3. Meer informatie over de tentoonstelling vind je hier: http://www.uaf.nl/weertoekomst

Een van de foto's uit de expositie: Syrische studente Siham viert Koningsdag, (c) Ahmet Polat, 2016.

Programma

06FEB
maandag 6 februari 2017 - 20:00
Hoe krijgen vluchtelingen hun leven weer op de rails? In gesprek met o.a. fotograaf Ahmet Polat en mensenrechtenexpert prof. Antoine Buyse.

Delen