Sprekers

Jeroen van Baar is promovendus decision neuroscience aan het Donders Institute for Brain, Cognition and Behaviour in Nijmegen.
Sinds 2003 is André Baars is directeur van festival deBeschaving. Binnen deze functie overziet hij een eendaags festival met een uniek karakter.
Reinier Baas is een Nederlandse jazzgitarist en -componist.
Frank Backx is sportarts en hoogleraar Klinische Sportgeneeskunde binnen de afdeling Revalidatie, Verplegingswetenschap en Sportgeneeskunde van de Divisie Hersenen in het UMC Utrecht.
Prof. dr. ir. Sander Bais is hoogleraar Theoretische Fysica aan de Universiteit van Amsterdam (UvA).
Dr. ir. Frederik Bakker is werkzaam als universitair docent Geschiedenis van de Filosofie aan de Radboud Universiteit.
Tom Bakkum is werkzaam bij Climate-KIC, de Europese klimaatinnovatie initiatief.
Paula Bangels is actrice en regisseuse bij het Utrechtse theatergezelschap De Paardenkathedraal.
Prof. dr. Dop Bär is emeritus hoogleraar Experimentele Neurologie. Daarnaast was hij opleidingsdirecteur van de masteropleiding Biomedical Sciences (BMS) aan de Universiteit Utrecht / UMC Utrecht.
Benjamin R. Barber was een Amerikaanse politicoloog die bekendheid verwierf met zijn boek Jihad vs. McWorld in 1995.
Henk Barendregt is lid van de Academia Europaea en de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW).
Maria Barnas is dichter, schrijver en beeldend kunstenaar. Ze studeerde aan de Rietveld Academie en de Rijksakademie in Amsterdam.
Hoogleraar Genetics and Wellbeing Meike Bartels van de Vrije Universiteit staat bekend als ‘geluksprofessor’.
Zygmunt Bauman is een Joods-Pools-Britse socioloog.
Prof. dr. Bas van Bavel is hoogleraar Transities van Economie en Samenleving aan de Universiteit Utrecht.
Dr. Tinneke Beeckman is filosoof en schrijver. Ze is columniste voor De Standaard en publiceert regelmatig in andere tijdschriften en kranten zoals De Morgen en NRC Handelsblad.
Justine van de Beek is mede-oprichter van stellingdames.nl, het eerste Nederlandse online platform dat enkel feministische content publiceert.
Dr. Jan van de Beek is freelance docent wiskunde, statistiek, onderzoeksmethoden en economie. Hij beheert de website www.demo-demo.nl.
Fred Beekers is directeur van VanHarte, een initiatief van Artsen Zonder Grenzen en een aantal betrokken ondernemers en kunstenaars.
Moleculair bioloog Jeffrey Beekman werkt in het UMC Utrecht. In zijn onderzoek richt hij zich vooral op het verbeteren van persoonlijke behandelingen voor taaislijmziekte.

Pagina's