Sprekers

Prof. dr. Ton Naaijkens (1953) is hoogleraar Duitse Letterkunde alsmede Vertaalwetenschap aan de Universiteit Utrecht (UU), daarnaast is hij directeur van het Expertisecentrum Literair Vertalen en coördinator van de researchmaster Literair Vertalen.
Drs. Sjoera Nas werkt bij het College bescherming persoonsgegevens. Ze heeft moderne geschiedenis gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam.
Eduard Nazarski (1953) is sinds begin 2006 directeur van Amnesty International Nederland.
Susan Neiman is een Amerikaanse filosoof en directeur van het Einstein Forum in Potsdam, Duitsland. Dit instituut heeft als doel een groter publiek te betrekken bij filosofische debatten.
Dr. Ellen Neslo is hoofd International Service Desk en onderzoeker aan de Universiteit Utrecht.
Bart Neuts behaalde een Master in de Toegepaste Economische Wetenschappen aan de Universiteit Hasselt en een Master in Toerisme aan de Katholieke Universiteit Leuven en is momenteel verbonden aan het Steunpunt Toerisme en Recreatie van het departement geografie aan de Katholieke Universiteit Leuven.
Caroline Nevejan is onderzoeker en ontwerper. Ze focust op de implicaties van technologie op de samenleving.
Dr. David Nieborg is als assistent-professor verbonden aan de Universiteit van Toronto en deskundige op het gebied van games, gamification en digitale platformen.
Sociaal geograaf dr. Jaap Nieuwenhuis doet onderzoek naar buurteffecten bij jongeren.
Dr. Femke Nijboer doet onderzoek bij de Human Media Interaction groep van de Universiteit Twente. Nijboers interesses en werk vormen een mix van psychologie, neurowetenschap, techniek en ethiek.
Anton Nijholt is professor in de informatica aan de Universiteit Twente.
Staffan Nilsson, een activist in zijn studententijd en vervolgens een welvarende Zweedse boer, is voorzitter van de ‘European Economic and Social Committee (EESC) die het overtuigen van de noodzaak van een duurzamer en bewuster Europa als zijn missie beschouwt.
Dr. Sanderine Nonhebel is onderzoeker bij het Centrum voor Energie en Milieukunde van de Rijksuniversiteit Groningen.
Sijbolt Noorda (1945) is voorzitter van de Vereniging van Universiteiten (VSNU) en doceert culturele geschiedenis van religie en bijbel aan de Universiteit van Amsterdam.
Prof. dr. Mirko Noordegraaf is sinds 1 maart 2007 verbonden als hoogleraar Publiek Management aan het departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap (USBO) van de Universiteit Utrecht.
Liesbeth Noordegraaf-Eelens (1973) is econoom en filosoof. Ze is senior onderzoeker bij de Nederlandsche School voor Openbaar Bestuur en docent aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, Erasmus School of Economics.
Merel Noorman is als postdoc verbonden aan de Universiteit van Maastricht waar ze zich momenteel bezighoudt met verantwoordelijkheidskwesties rondom nieuwe technologieën.
Vincent van Noort studeerde wiskunde ‘met een vleugje natuurkunde’ aan de Universiteit van Amsterdam.
De NTR is de publieke taakomroep, die per 1 januari 2011 is ontstaan uit een fusie van NPS, Teleac en RVU.
Dr. Thomas Nys is als filosoof verbonden aan de capaciteitsgroep Philosophy and Public Affairs aan de Universiteit van Amsterdam.