Sprekers

Professor Frans de Waal is directeur van het Living Links Center en C.H. Candler Professor of Psychology aan de Emory University in Atlanta.
Tamar de Waal is politiek filosoof en promoveert aan het Paul Scholten Centrum van de Universiteit van Amsterdam.
Anita de Waard heeft een achtergrond in de experimentele natuurkunde en is sinds 1988 werkzaam bij Elsevier, eerst als uitgever en sinds 1997 als innovator Disruptive Technologies bij de Labs Afdeling.
Prof. dr. Paul Wackers is hoogleraar Historische Nederlandse letterkunde tot 1500 binnen het Department Nederlands.
Prof. dr. Willem Albert Wagenaar (1941-2011) was emeritus Universiteitshoogleraar aan de Universiteit Utrecht. Hij publiceerde veel artikelen over de betrouwbaarheid van het geheugen en trad op als psycholoog en getuige-deskundige in meer dan duizend rechtszaken.
Bert Wagendorp is columnist bij de Volkskrant. Hij versloeg vanaf 1989 voor de Volkskrant alle grote wielerwedstrijden, waaronder zes keer de Tour de France.
Jan Jaap van der Wal is stand-up comedian, theatermaker en televisiepresentator.
Dr. J.A. (Jan) Walburg is voorzitter van de Raad van Bestuur van het Trimbos-instituut in Utrecht.
Elsken van der Wall was sinds 2003 hoogleraar interne geneeskunde aan het UMC Utrecht en tevens universiteitshoogleraar aan de Universiteit Utrecht.
Teo Wams is sinds 2004 directeur natuurbeheer van Vereniging Natuurmonumenten.
Prof. dr. Kevin Warwick is hoogleraar Cybernetica bij de Universiteit van Reading in Engeland. Hij doet onderzoek naar kunstmatige intelligentie, robots en biomedische technologie.
Drs. Frank Wassenberg is sinds 17 november 2015 tijdelijk lid van de Tweede Kamerfractie van de Partij voor de Dieren en sinds 2015 Statenlid in Limburg.
Pieter Waterdrinker is romanschrijver en Rusland-correspondent.
Abby Waysdorf is a PhD candidate and lecturer in the Department of Arts and Culture Studies at Erasmus University, Rotterdam.
Daan Weddepohl is internetondernemer en oprichter van het online platform Peerby, waarmee je spullen kan lenen van mensen uit de buurt.
Dirk van Weelden is schrijver van romans, verhalen en essays en presentator en maker van verschillende televisieprogramma’s.
Criminoloog Rolf van Wegberg is bezig met zijn promotie onderzoek aan de Technische Universiteit Delft.
Daan Wegener is als natuurkundige en wetenschapshistoricus verbonden aan het Freudenthal Instituut van de Universiteit Utrecht.
Georg Weiss is de oprichter en directeur van Radio La Benevolencija HTF, een organisatie die mediaprojecten bedenkt om de bevolking van conflictgebieden te leren omgaan met haatgevoelens en manipulatie.
Professor dr. Gloria Wekker is emeritus hoogleraar Gender en Etniciteit aan de faculteit Geesteswetenschappen van de Universiteit Utrecht.

Pagina's