Sprekers

Criminoloog Damián Zaitch is werkzaam als docent aan het Willem Pompe Instituut voor strafrechtswetenschappen aan de Universiteit Utrecht.
Hans Zantema studeerde wiskunde in Groningen en promoveerde in Amsterdam in de zuivere wiskunde.
Lynn Zebeda is mede-oprichter van Dr. Monk, een internationaal innovatiebureau met een hoofdkwartier in Amsterdam en Accra dat een portaal vormt naar een duurzame en diverse nieuwe wereld.
Liesbeth Zegveld startte haar carrière in Utrecht, waar zij rechten studeerde.
Paul is Ziche verbonden aan de Universiteit Utrecht als hoogleraar van de geschiedenis van de nieuwere wijsbegeerte.
Ida van Zijl is kunsthistorica en als conservator toegepaste kunst en vormgeving ruim dertig jaar verbonden aan het Centraal Museum.
Annejet van der Zijl is een Nederlands schrijfster. In eerste instantie ging ze kunstgeschiedenis studeren, maar ze studeerde af in massacommunicatie aan de Universiteit van Amsterdam.
Thijs Zonneveld is ex-wielrenner en is nu schrijver en columnist. Hij werkt bij het AD en is columnist voor nu.nl, nusport.nl en Wieler Magazine.
Prof. dr. Annelies Zoomers is hoogleraar International Development Studies aan de Universiteit Utrecht en voorzitter van LANDac (Netherlands Academy on Land Governance for Equitable and Sustainable Development).
Stavros Zouridis is hoogleraar bij de Tilburgse School voor Politiek en Bestuur bij de Universiteit van Tilburg.
Michael Zuckerman (1939) is hoogleraar Amerikaanse Geschiedenis aan de Universiteit van Pennsylvania in Philadelphia.
Prof. dr. ir. Sybrand van der Zwaag studeerde metaalkunde aan de TU Delft en is momenteel hoogleraar Nieuwe Materialen bij de faculteit Lucht- en Ruimtevaarttechniek (L&R) van de TU Delft.
Dr. Natascha Zwaal is sinds 2003 werkzaam bij het Wereld Natuur Fonds als adviseur onderzoek en wetenschap.
Bert van der Zwaan is sinds 2011 rector magnificus van de Universiteit Utrecht. Hij is tevens coördinator van het focusprogramma Utrecht Centrum voor Aarde en Duurzaamheid.
Joost Zwagerman (1963-2015) was een van Nederlands bekendste schrijvers. Kunst en cultuur waren vaak onderwerp van zijn schrijven.
Hans de Zwart is directeur bij Bits of Freedom, een onafhankelijke stichting die opkomt voor digitale burgerrechten.
Prof. dr. Hub Zwart is sinds 2000 hoogleraar Filosofie aan de faculteit Natuurwetenschappen van de RU, directeur van het Institute for Science, Innovation and Society en wetenschappelijk directeur van het Centre for Society and the Life Sciences (CSG).
Gine Zwart heeft ruim vijftien jaar voor de FAO in diverse plattelandsontwikkelingsprojecten in Oost- en Zuidelijk Afrika gewerkt.
Tom Zwart werkt sinds 2007 als directeur van de School of Human Rights Research aan de UU.
Evert van der Zweerde is hoogleraar politieke filosofie aan de Radboud Universiteit, Nijmegen. Hij is gespecialiseerd in burgerschap, ideologie, en democratie.

Pagina's