Audio | Science Café 25 februari

Science Café Utrecht

Duur 0:45:00 — Wo 30 december 2015

Audio | Science Café 25 februari

Prof. dr. Hans Achterhuis benadrukt het belang van 'tegen jezelf indenken' en vertelt meer over de nut en noodzaak hiervan, want 'tegendenken' scherpt de geest!

Prof. dr. Hans Achterhuis benadrukt het belang van 'tegen jezelf indenken' en vertelt meer over de nut en noodzaak hiervan, want 'tegendenken' scherpt de geest! Prof. dr. Liesbeth Woertman zal spreken over de normen en regels van wetenschapsbeoefening. Zou het Stanford Prison Experiment van Zimbardo (1971) tegenwoordig nog door een ethische commissie komen, nu integriteit (weer) hoog op de agenda staat? Dr. Peter Kuipers Munneke (polair meteoroloog, UU) doet onderzoek naar het klimaat in de poolgebieden, waarvoor hij expedities ondernam naar Antarctica, Groenland en Spitsbergen. Vanaf maart 2013 wordt hij ook weerman bij de NOS en zal hij zijn klimatologische onderzoek, dat zich richt op de verre toekomst, combineren met weersvoorspellingen die gelden voor de zeer korte termijn. En dr. Esther Plantinga (Diergeneeskunde, UU) spreekt een column uit over onze projectie van wat gezond of lekker is op onze huisdieren: Soms geven baasjes zelfs vegetarisch voedsel aan hun kat. Huisdieren aan de lijn?

Sprekers

Over deze serie

Science Café Utrecht

Is religie bezig aan een opmars? Verstoren sociale media onderlinge verbondenheid? Waarom zijn we zo gefascineerd door het universum? Drie nieuwe Science Cafés over religie, intimiteit en het heelal. Kom ook en discussier mee.