Is beschaving slechts een dun laagje vernis?

Festival deBeschaving

Duur 0:45:00 — Wo 30 december 2015

Is beschaving slechts een dun laagje vernis?

In een beschaafde samenleving houden we ons aan de regels, voeren we keurige gesprekken en staan we elkaar niet naar het leven.

In een beschaafde samenleving houden we ons aan de regels, voeren we keurige gesprekken en staan we elkaar niet naar het leven. Is beschaving slechts een dun laagje vernis, dat onze beestachtigheid verbergt? Of lopen we van nature in de pas? En in hoeverre heeft cultuur een positief effect op de beschaving? Maakt het luisteren naar muziek, het lezen van literatuur ons beschaafder en daardoor betere mensen? In Pavlov een gesprek over beschaving met schrijfster Manon Uphoff, filosoof en denker des vaderlands René Gude en Antoine de Kom. Hij is dichter, forensisch psychiater en schrijver van het boek Het misdadige brein, over het kwaad in onszelf. Live vanaf festival deBeschaving in Utrecht.

Sprekers

Over deze serie

Festival deBeschaving

Cirque de la Science presenteert een fonkelnieuwe show met de crème de la crème van onderzoekend Nederland. Van de wetenschap achter sport en bewegen tot muziekbeleving in je brein én van de deeleconomie van Airbnb tot relaties en je identiteit.