Video's

Selectie

Audio | Lekker (algo)ritme
Dit is de podcast van het Culturele Zondagen College over de wiskunde achter muziek met informaticus en muziekwetenschapper dr. Anja Volk van de Universiteit Utrecht.
Luister
Audio | Filosofisch Café - Dierendilemma's
Het overleven van veel diersoorten staat op het spel. Mogelijk is het plaatsen van panda's, orca's en neushoorns in dierentuinen de enige mogelijkheid de soort te behouden.
Bekijk
Science snack | Creatief met schimmel
Schimmeldraden als duurzaam alternatief voor plastic, hout, leer of rubber. Microbioloog prof. dr. Han Wösten (UU) laat in zijn lab schimmels uitgroeien tot de meest wonderlijke vormen en materialen.
Bekijk
De zachte kracht van het verzet
Zonder eigen herinneringen is herdenken iets abstracts. Hoe meer mensen op zoek gaan naar verhalen, hoe meer mensen het gevoel krijgen dat 4 mei ook over hen gaat.
Bekijk
Voorbij de witte onschuld
Van etnisch profileren tot discriminatie op de arbeidsmarkt. Ras speelt, ondanks wijdverbreide ontkenning, een grote rol in de Nederlandse samenleving. Volgens cultureel antropoloog prof. dr.
Bekijk
Audio | Science Café - Vriendschap
Waarom hebben we vrienden? Is het omdat mensen net als sommige dieren zonder vrienden niet overleven? En wat hebben ‘vrienden’ op Facebook en Instagram te maken met vriendschap in het echte leven?
Bekijk

Pagina's