Video's

Selectie

Stop bugging!
Malaria death rates have dropped to half a million a year, but mosquitoes are quickly adapting to insecticides. Good for them, but an ongoing challenge for entomologist Dr Alexandra Hiscox (WUR).
Bekijk
Over muizen en mannen
Medicijnen worden meestal eerst getest op proefdieren, waaronder muizen. De muis staat dan model voor de mens. Maar hoe goed zijn gevonden resultaten te vertalen naar mensen?
Bekijk
Wie geneest de geesteszorg?
De zorg is een zorgenkindje: het kost te veel geld en de kwaliteit is niet altijd optimaal. Recente hervormingen hebben ingrijpende effecten, onder andere in de geestelijke gezondheidszorg.
Bekijk
Mind the Gap
In elke stad zijn er goede en slechte wijken, maar de groeiende ongelijkheid hiertussen is voor niemand gezond. Hoe kunnen we dit patroon doorbreken?
Bekijk
Science Snack | Infectieziekten
Kort interview met epidemioloog prof. dr. Roel Coutinho over infectieziekten. Waarom zijn we virussen nog steeds niet de baas?
Bekijk
Infecties: terug van weggeweest
Met betere hygiëne, antibiotica en vaccins leken infectieziekten tot het verleden te gaan behoren. Niets is minder waar. De Ebola-epidemie kostte aan meer dan 8000 mensen het leven.
Bekijk

Pagina's