Goed gekeurd?

8
mrt
2016

Goed gekeurd?

Voedsel voor morgen
Hoe kan je als consument nog wijs worden uit de meer dan 150 keurmerken? Met milieuwetenschapper dr. Walter Vermeulen en Vera Dalm (Milieu Centraal).

Er bestaan inmiddels meer dan 150 keurmerken: Beter leven, Ik kies bewust, Gezondere keuze, Fairtrade, UTZ, EKO, MSC, VISwijzer om er slechts een paar te noemen. Ook met de beste intenties is het dus niet makkelijk kiezen voor het juiste product. En zelfs dan blijken er dingen mis te gaan. Van paardenvlees in rundergehaktballen, poep op het vlees in slachthuizen tot legbatterij-eieren die als biologisch worden verkocht. Wat zijn de voorwaarden van de verschillende keurmerken? En wie controleert de labels dan? Moeten we ze afschaffen of kunnen ze wel degelijk helpen de transparantie te vergroten en betere keuzes te maken? Met dr. Walter Vermeulen (Milieuwetenschappen, UU) en Vera Dalm (Milieu Centraal).

Sprekers

Datum & tijd
Dinsdag 8 maart 2016 (19:00-20:30)
Voertaal
Nederlandstalig
Entree
Gratis
Aanmelden
Niet nodig. Let op: vol = vol.
Direct in je agenda

Over deze serie

Voedsel voor morgen

De transitie naar een duurzaam voedselsysteem is noodzakelijk. Zijn we het kritieke kantelpunt, ‘the point of no return’ al gepasseerd? Is er nog hoop?