Living on One Dollar

13
jun
2016

Living on One Dollar

Movies & Science
Leven van 1 dollar per dag. Wat doet extreme armoede met je? Film & nagesprek met econoom Erwin Bulte over wat we daar aan kunnen doen.

De documentaire 'Living on One Dollar' volgt vier studenten economie die twee maanden op het platteland van Guatemala gaan wonen en daar rond moeten komen van één dollar per dag. Ze willen niet alleen over armoede leren, maar het ook ervaren. Ze strijden honger en parasieten, en beseffen dat er geen gemakkelijke oplossingen zijn. Ze merken wel dat vrijgevigheid van de bewoners en microkredieten een verschil kunnen maken. Er zijn wereldwijd zo'n 1,1 miljard mensen die in extreme armoede leven, wat kunnen we daaraan doen? Helpt ontwikkelingshulp hierbij? Prof. dr. Erwin Bulte (Ontwikkelingseconomie, UU & WUR) gaat hier na de film op in. Reserveer hier een kaartje.

Deze voorstelling stond oorspronkelijk gepland op 29 februari, maar kon wegens omstandigheden niet doorgaan.

Spreker

Datum & tijd
Maandag 13 juni 2016 (17:00-19:15)
Voertaal
Nederlandstalig
Entree
Gratis
Aanmelden
Direct in je agenda

Over deze serie

Movies & Science

In onze maatschappij is alles mogelijk. De kansen liggen voor het oprapen. Althans, dat houden we jongeren voor. Maar wat als je om de een of andere reden niet mee kan komen? Drie documentaires als startpunt voor een gesprek over hulp en kwetsbaarheid.