SG Actueel II: Welkom in Utreg me stadsie

11
mei
2016

SG Actueel II: Welkom in Utreg me stadsie

SG Actueel
Utrecht laat vluchtelingen al vanaf de eerste dag aan de stad binden. Sociaal wetenschapper dr. Fenella Fleischmann legt uit waarom dit heel goed nieuws is.

Vluchtelingen die net zijn aangekomen in het veilige Nederland doen vooral 1 ding: wachten. En er is weinig wat ze bindt aan hun nieuwe plek: of je mag blijven is onzeker, werken of naar school gaan kan niet. Uit onderzoek blijkt juist dat de basis voor het succes van integratie op de langere termijn, vaak in die eerste periode wordt gelegd. Met de beslissing om vluchtelingen in Utrecht al vanaf de eerste dag aan de stad te gaan binden, had de gemeente vorige week de primeur. Goed nieuws, vindt sociaal wetenschapper dr. Fenella Fleischmann van de UU. Tijdens dit actualiteitscollege legt ze uit waarom.

Spreker

Datum & tijd
Woensdag 11 mei 2016 (18:00-19:00)
Voertaal
Nederlandstalig
Entree
Gratis
Aanmelden
Niet nodig. Let op: vol = vol.
Direct in je agenda

Over deze serie

SG Actueel

Bij Studium Generale houden we liever een vinger aan de pols van de tijdgeest dan dat we achter de actualiteit aanhollen. Maar soms kan wetenschap waardevolle verdieping bieden aan het nieuws van de dag . Op 22 februari en 11 mei spelen we daarop in met SG Actueel.