Betweter Festival

29
sep
2017

Betweter Festival

Betweter Festival
Is de grens tussen feit en fictie wel zo scherp als we denken? Dit jaar onderzoeken we dit op het festival met wetenschappers en kunstenaars.

Wie tegenwoordig iemand de les leest, stuit op argwaan. Voor elke waarheid is er een alternatief. Hoe weten we wat waar is in de eindeloze stroom van informatie, hypes en trends? Wat is feit en wat is fictie? En is de grens tussen feit en fictie wel zo scherp als we denken?

Naast headliners als Tim Fransen, Jeangu Macrooy, Zitakula en Clean Pete, bieden we het allerbeste uit kunst, cultuur en wetenschap.

Op het Betweter Festival ga je met wetenschappers, kunstenaars, schrijvers en ontwerpers op onderzoek. Doe mee aan experimenten, onderga wonderlijke performances en kom tot nieuwe inzichten. Voor iedereen die wil weten hoe het zit. Op Betweter ontmaskeren we klinkklare leugens en wijzen we op fundamentele vragen en onzekerheden. Zo geeft taalwetenschapper Sterre Leufkens antwoord op de vraag of de ene taal makkelijker is om te leren dan de ander, vertelt natuurkundige Stefan Vandoren of zwarte gaten ook echt zwart zijn, en cardiovasculair onderzoeker Hester den Ruijter onderzoekt of mannenharten anders zijn dan vrouwenharten.

Net als wetenschappers hebben kunstenaars een liefde voor twijfel en experiment. Voor Betweter slaan zij de handen ineen, op zoek naar vragen en antwoorden die ons allemaal aangaan. Zo maken de Utrechtse singer-songwriter Aafke Romeijn en hoogleraar Gender & Diversiteit Marieke van den Brink samen een performance over de positie van vrouwen in Nederland. Is de vrouwenemancipatie voltooid?

Check http://www.betweterfestival.nl/ voor het actuele programmaoverzicht.

Datum & tijd
Vrijdag 29 september 2017 (17:30) – Zaterdag 30 september 2017 (00:00)
Voertaal
Nederlandstalig
Entree
€ 12,50
Aanmelden
Direct in je agenda

Over deze serie

Betweter Festival

Op het Betweter Festival onderzoek je samen met wetenschappers en kunstenaars de wereld van morgen.