Grenzen aan het internet

4
okt
2017

Grenzen aan het internet

Tegen de stroom in
Geeft het internet ons vrijheid, of hebben we nieuwe regels nodig? Met dr. Melanie Peters en Xander Bouwman op weg naar de digitale samenleving.

Het internet: een plek waar je eindeloos kattenfilmpjes kan kijken of gelijkgestemde zielen kan vinden, waar je alles kan kopen wat je wil en alles kan zeggen wat je wil. Het is ooit ontworpen met het idee dat overheden er geen zeggenschap over hadden. Met de ongebreidelde groei en mogelijkheden van het medium, kregen staten en bedrijven een dikke vinger in de pap. Rusland en China hebben cyberspace gemilitariseerd, in Amerika - maar ook in Nederland - staat net-neutraliteit op het spel.

Dit alles heeft grote gevolgen voor burgers. Het internet is een publieke ruimte en die moet gecontroleerd worden zeker nu cybercrime an cyberwarfare in opkomst zijn, maar hoe dan? Zijn we vogelvrij op internet? Volgens dr. Melanie Peters (Rathenau Instituut) kan een digitale samenleving niet zonder nieuwe regels. Privacyexpert Xander Bouwman ziet internetvrijheid als mensenrecht. Zijn deze visies te verenigen?

Sprekers

Datum & tijd
Woensdag 4 oktober 2017 (18:15-19:45)
Voertaal
Nederlandstalig
Entree
Gratis
Aanmelden
Niet nodig. Let op: vol = vol.
Direct in je agenda

Over deze serie

Tegen de stroom in

Minder migratie, meer emancipatie en nieuwe vormen van democratie: de roep om maatschappelijke verandering is groot. In deze serie laten we dwarsdenkers aan het woord en gaan we op zoek naar alternatieven.