Betweter 2018

5
okt
2018

Betweter 2018

Betweter Festival
Wie is er niet gefascineerd door extremen? Op het Betweter Festival zoeken wetenschappers, schrijvers en artiesten de grenzen op.

Maatschappelijke polarisering, natuurrampen en razendsnelle technologische ontwikkelingen maken de wereld om ons heen er een van uitersten. En ook zelf verleggen we steeds vaker onze grenzen. We willen meer en beter presteren, laten online de meest perfecte versie van onszelf zien en gaan steeds verder in de zoektocht naar een langer, fitter en gezonder leven. Is extreem het nieuwe normaal?

Op het Betweter Festival zoeken we met wetenschappers en artiesten het randje op. We onderzoeken extreme fenomenen, maar vragen ons tegelijkertijd af wat extreem nu eigenlijk is. Wie bepaalt dat? Wat vindt de stille meerderheid? En wanneer slaan we te ver door in onze hang naar beter, sneller en mooier? Laat je meenemen naar het uiteinde van het heelal, verdiep je in uitzonderlijk menselijk gedrag, en kom erachter waar jouw grenzen liggen.

Ontdek het programma op de officiële website.

Samenwerking

Het Betweter Festival wordt georganiseerd door Studium Generale, namens de Universiteit Utrecht en samen met de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), de Hogeschool voor de Kunsten (HKU), de Universiteit voor Humanistiek (UvH) en TivoliVredenburg. Ondersteund door de Gemeente Utrecht en het K.F. Hein Fonds.

Datum & tijd
Vrijdag 5 oktober 2018 (17:30) – Zaterdag 6 oktober 2018 (00:00)
Voertaal
Nederlandstalig
Entree
€ 12,50
Aanmelden
Direct in je agenda

Over deze serie

Betweter Festival

Op het Betweter Festival onderzoek je samen met wetenschappers en kunstenaars de wereld van morgen.