Supermacht China

25
sep
2018

Supermacht China

De wereld in scherven?
Sinds zijn machtsgreep heeft Xi Jinping de wereldwijde Chinese invloed flink uitgebreid. Hoe ver gaan zijn plannen? Prof. Ching Lin Pang geeft haar visie.

Dit jaar besloot het Chinese Volkscongres dat Xi Jinpings presidentschap niet meer aan een termijn verbonden is. Dat betekent dat hij ongestoord kan werken aan de wedergeboorte van China als 'grote en onoverwinnelijke natie', zoals hij beloofde bij zijn aantreden in 2013. Sindsdien heeft hij de wereldwijde Chinese invloedssfeer flink uitgebreid. Jinping blokkeerde sancties tegen Assad in Syrië, speelde een grote rol in de besprekingen tussen de VS en Noord-Korea, en breidde de Chinese militaire activiteit uit naar Afrika. Hoe ver gaan de plannen van Xi? Welke rol ziet hij weggelegd voor China op het wereldtoneel? Journalist Eelco Bosch van Rosenthal interviewt antropoloog prof. dr. Ching Lin Pang (KU, Leuven) over de betekenis van Xi's leiderschap voor de toekomst van China.

Dit programma wordt georganiseerd i.s.m. Centre for Global Challenges en SIB-Utrecht.

Sprekers

Datum & tijd
Dinsdag 25 september 2018 (18:00-19:30)
Voertaal
Nederlandstalig
Entree
Gratis
Aanmelden
Niet nodig. Let op: vol = vol.
Direct in je agenda

Over deze serie

De wereld in scherven?

Journalist Eelco Bosch van Rosenthal (Nieuwsuur) interviewt experts over mondiale machtsverhoudingen. Wat zijn de ambities van Xi, Erdogan and Trump?