De trekvogel als vliegende spion

22
jun
2021

De trekvogel als vliegende spion

Door de ogen van de natuur
Trekvogelecoloog dr. Eva Kok onderzoekt de routes van trekvogels als de kanoet. Verandert hun gedrag door de veranderende natuur?

Jaarlijks leggen ze meer dan 5.000 kilometer af zonder te stoppen voor eten of een slaappauze. Trekvogelecoloog dr. Eva Kok (NIOZ) volgt de routes van trekvogels als de kanoet. Dat leert haar niet alleen wat over het gedrag van de vogels. Ze zijn ook vliegende spionnen die doorgeven hoe natuurgebieden ver weg veranderen.

We hopen op mooi weer

Voor deze lezing zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Bij goed weer komen er flink meer plekken vrij omdat we dan gebruik kunnen maken van het terras. Drie dagen voor het event maken we dit bekend. Mensen op de wachtlijst komen dan als eerst in aanmerking en worden daarover geïnformeerd. Wil je er graag bij zijn, schrijf je dan dus in voor de wachtlijst.

Voorprogramma

Voor aanvang van de lezing is er een unieke kans om te genieten van de Botanische Tuinen. Zo is het mogelijk een vegetarische daghap te eten op het terras van Botanica, het cafe in de Botanische Tuinen. De daghap kost €15 en bestaat uit flatbread, soep of salade, en een drankje. Bij het reserveren van een plekje voor het event kan je direct aangeven of je mee wilt eten. Botanica neemt na de reservering contact met je op om de reservering te bevestigen. Daarnaast kan je vanaf 18 uur een wandeling maken door de Botanische Tuinen. Bijzonder want de tuinen zijn in de avond normaal gesloten voor publiek. 

Het programma is voor iedereen toegankelijk (niet alleen voor studenten) dus meld je nu aan via onderstaande (rode) ticketlink.

In samenwerking met Botanische Tuinen Utrecht.

Spreker

Datum & tijd
Dinsdag 22 juni 2021 (20:00-21:30)
Voertaal
Nederlandstalig
Entree
Gratis
Aanmelden
Direct in je agenda

Over deze serie

Door de ogen van de natuur

Kijk je wel eens naar boven, naar de vogels, of naar beneden, naar de insecten of de planten langs de weg? Of neem je dat voor lief? Vier wetenschappers laten je stil staan bij de wonderen van de natuur.