Generatie Lockdown

20
apr
2021

Generatie Lockdown

Je bent jong en je wil wat. Maar je kan niks, want de collegezalen en cafés zijn dicht. Hoe houd je je hoofd boven water? Een wetenschapstalkshow voor én met studenten over zingeving, seks en (on)zekerheid.

Je ziet je medestudenten alleen via een scherm, en nieuwe vrienden, een leuke date of studiegenoot vinden is lastig als je continu op mute staat. Studenten geven hun huidige leven een vijf. Tja, de coronamaatregelen gaan niemand in de koude kleren zitten. Hoe kun je in deze vreemde tijden toch je hoofd boven water houden, en niet ten onder gaan aan alle beperkingen?

Op 20 april presenteren Studium Generale Universiteit Utrecht en TivoliVredenburg Generatie Lockdown, een wetenschapstalkshow voor én met studenten. Hoe kun je betekenis geven aan je studententijd, nu deze zó anders is dan je je had voorgesteld? Wat doet de lockdown met je mentale en seksuele gezondheid? En wat kun je doen om toch je stem te laten horen ondanks de opgelegde restricties?

Vanuit de Grote Zaal spreekt presentator en UU-alumnus Roel Maalderink (van o.a. VoxPop) met ontwikkelingspsycholoog dr. Odilia Laceulle (UU), filosofiestudent en auteur Veronique Scharwächter, sociaal wetenschapper dr. Linda Duits (UU) en rechtsfilosoof dr. Nanda Oudejans (UvA). Spoken word-artiest Elten Kiene steekt de aanwezigen met zijn mooie woorden een hart onder de riem en cabaretier Kiki Schippers vrolijkt op met een speciaal geschreven lied.

Foto: Jelmer de Haas

Praktische informatie

In april vinden pilots plaats om ervaring op te doen met (snel)testen binnen de cultuursector. We zijn heel erg blij dat Generatie Lockdown zo'n testevent is. Ben je student en wil je daarbij aanwezig zijn? Doorloop dan de volgende stappen:

  1. Koop je ticket (€5,00) hier.
  2. Maak een afspraak voor een gratis coronatest via testenvoortoegang.nl. De test moet binnen 40 uur voor aanvang gedaan zijn, dus maak de afspraak op 19 of 20 april. Ook als je al gevaccineerd bent moet je je hier laten testen.
  3. Je ontvangt binnen een uur uitslag via email.
  4. Bij een negatieve test krijg je een code, die je in de CoronaCheck-app kan omzetten in een testbewijs.
  5. Bij aanvang van het event laat je je ticket en testbewijs zien.
  6. Op het evenement blijven de coronamaatregels van kracht, dus houd je mondkapje op tot aan je stoel en blijf op 1,5 meter afstand.

Meer informatie

Sprekers

Datum & tijd
Dinsdag 20 april 2021 (19:30-21:00)
Voertaal
Nederlandstalig
Entree
€ 5,00
Aanmelden
Zie ook
Direct in je agenda