Science Café: ADHD

4
apr
2022

Science Café: ADHD

Science Café Utrecht
Psycholoog prof. Leon Kenemans, filosoof dr. Sander Werkhoven en psychiater drs. Andreia Hazewinkel over psychische labels. Hoe moeten we ADHD begrijpen?

Druk, afgeleid en hyperactief. Lees je deze woorden, dan denk je al gauw aan ADHD. En dat gebeurt steeds vaker: het aantal diagnoses is de afgelopen tien jaar verdubbeld. Terwijl onderzoekers het er nog steeds niet helemaal over eens zijn wat ADHD precies is en waardoor het veroorzaakt wordt. Welke impact heeft de diagnose op een patiënt? Wat betekent het om ADHD hebben en hoe leer je ermee leven? En hoe past de toename van het aantal diagnoses in de huidige trend van hokjesdenken en psychische labels plakken?

We gaan in gesprek met psycholoog prof. Leon Kenemans (UU), filosoof dr. Sander Werkhoven (UU) en psychiater drs. Andreia Hazewinkel (PsyQ).

In samenwerking met TivoliVredenburg en Brainwave (UU).

Sprekers

Datum & tijd
Maandag 4 april 2022 (20:30-22:00)
Voertaal
Nederlandstalig
Entree
Gratis
Aanmelden
Niet nodig. Let op: vol = vol.
Stream
Direct in je agenda

Over deze serie

Science Café Utrecht

Hoe komen we samen uit de wooncrisis? Wat zijn de oorzaken van een depressie? En wie is er verantwoordelijk voor de vervuilde lucht die wij inademen? In het Science Café zoeken we samen met wetenschappers naar antwoorden.