Degrowth: hoop of hype?

19
mrt
2024

Degrowth: hoop of hype?

Kantelpunten in het klimaat
Moeten we de economie ontgroeien? Met milieugeograaf dr. Crelis Rammelt.

Paniek over een krimpende economie of een krappe Miljoenennota? Volgens de degrowth-beweging moet er juist een einde komen aan economische groei om de aarde leefbaar te houden. Het goede nieuws is dat in een economie waarin minder wordt gewerkt, geproduceerd en geconsumeerd, de meerderheid van de bevolking een verbetering van de levenskwaliteit kan ervaren. Tegenstanders noemen het naïef en politiek onhaalbaar: de overgang naar een duurzame samenleving vraagt enorme investeringen, die we niet kunnen betalen als de economie krimpt. Milieugeograaf dr. Crelis Rammelt (UvA) neemt de voor- en tegenargumenten onder de loep. Moeten we de economie ontgroeien?

In samenwerking met het Copernicus Institute of Sustainable Development en de faculteiten Sociale Wetenschappen, Bètawetenschappen en Geesteswetenschappen (UU).

Spreker

Datum & tijd
Dinsdag 19 maart 2024 (20:00-21:30)
Voertaal
Nederlandstalig
Entree
Gratis
Aanmelden
Niet nodig. Let op: vol = vol.
Stream
Direct in je agenda

Over deze serie

Kantelpunten in het klimaat

Als de opwarming van de aarde doorzet, vrezen wetenschappers voor onomkeerbare veranderingen in het klimaat en de natuur. Hoe goed hebben we zicht op wat ons te wachten staat? En wat is ervoor nodig om de mens in beweging te krijgen?