Wie redt de laatste bij?

27
feb
2024

Wie redt de laatste bij?

Kantelpunten in het klimaat
Hoe gaan we bijensterfte tegen? Met gedragsbioloog dr. Marie José Duchateau, bijen-onderzoeker John Smit en kunstenaar Tim Joye.

Ze zijn klein, cruciaal in ons ecosysteem, en het zijn er steeds minder: bijen. Elk voorjaar verschijnen er weer alarmerende krantenkoppen over het lage aantal bijen, vlinders en hommels. Bijna de helft van de 360 bijensoorten in Nederland dreigt te verdwijnen. Toch komt verandering maar moeilijk tot stand. Mensen leren hoe ze een bijenhotel bouwen is sympathiek, maar echte verandering heeft meer voeten in de aarde. Wat moet er gebeuren om de bij te redden? En wat kun je zelf doen om een positieve bijdrage te leveren? Met gedragsbioloog dr. Marie José Duchateau (UU), bijen-onderzoeker John Smit (EIS), en kunstenaar Tim Joye (project Beesphere).

In samenwerking met het Copernicus Institute of Sustainable Development.

Sprekers

Datum & tijd
Dinsdag 27 februari 2024 (20:00-21:30)
Voertaal
Nederlandstalig
Entree
Gratis
Aanmelden
Niet nodig. Let op: vol = vol.
Stream
Direct in je agenda

Over deze serie

Kantelpunten in het klimaat

Als de opwarming van de aarde doorzet, vrezen wetenschappers voor onomkeerbare veranderingen in het klimaat en de natuur. Hoe goed hebben we zicht op wat ons te wachten staat? En wat is ervoor nodig om de mens in beweging te krijgen?