Event

Food Challenge

Over

De Food Challenge is een project van Studium Generale – het podium voor kennis en reflectie van de Universiteit Utrecht - waarbij we het publiek actief betrekken bij de vraag ‘Wie bepaalt wat jij eet?’. In aanloop naar het Science Café Utrecht van 18 november (gratis toegang), waar deze vraag ook centraal staat, daagt Studium Generale je uit om je eetgedrag te onderzoeken.

In samenwerking met sociaal en gezondheidspsycholoog dr. Marleen Gillebaart, geur- en smaakonderzoeker dr. Ilja Croijmans, neurowetenschapper dr. Paul Smeets en gezondheidswetenschapper dr. Maartje Poelman hebben we vier tests ontwikkeld die de psychologische, biologische en fysieke factoren onderzoeken die van invloed zijn op ons eetgedrag. Voor de deelnemende wetenschappers levert dit data op voor hun onderzoek.

Voor de deelnemers aan de Food Challenge levert het bewustwording op over de factoren die een rol spelen bij je eetgedrag. Zij worden door middel van de vier challenges uitgedaagd om hun eigen gedrag te onderzoeken en daarop te reflecteren. Naast de tests is er nog veel meer achtergrondinformatie te vinden op deze website.

Alle data die we van deelnemers aan de Food Challenge verzamelen wordt anoniem en onherleidbaar opgeslagen. De data kan gebruikt worden voor verder onderzoek door een van de betrokken wetenschappers.

De Food Challenge wordt georganiseerd door Studium Generale, namens de Universiteit Utrecht en samen met Future Food Utrecht, Alumni Office en het KF Hein fonds.

Contact

Wil je meer weten over de Food Challenge van Studium Generale? Mail dan je vraag naar info[at]sg.uu.nl.nl (waarbij je [at] vervangt door @) of bel naar 030-253 2436.

Facebook Twitter Youtube Instagram
2019 © Studium Generale Universiteit Utrecht