Wat zijn de grootste mythes over leren?

‘In de 21ste eeuw is feitenkennis niet meer nodig’. ‘De rechterhersenhelft is creatief, de linker analytisch’. ‘Met de juiste mindset kan je alles leren’. Ze klinken geloofwaardig, maar geen van deze uitspraken is wetenschappelijk onderbouwd. Toch zingen ze al jaren rond in boeken en beleid en worden er zelfs scholen voor opgericht. Waarom steken deze ontkrachte ideeën steeds opnieuw de kop op? Onderwijswetenschapper Casper Hulshof (UU) ontkracht de grootste onderwijsmythes en vertelt wat wél werkt. 

Spreker

Over deze serie

Jong geleerd oud gedaan?

Rekenachterstanden en leesproblemen onder jongeren, en overwerkte leraren: het onderwijs in Nederland lijkt in een crisis beland. Wat gaat er fout en is er een uitweg? Wij vragen het aan wetenschappers uit verschillende disciplines.