Magazine #2

Het tweede digitale Studium Generale Magazine is klaar! Het tijdschrift waarmee je de zomer wel doorkomt.

Het tweede digitale Studium Generale Magazine is klaar! Het tijdschrift waarmee je de zomer wel doorkomt. Hoor wat je nog niet eerder hoorde. Met achtergrondverhalen, interviews en columns en verdiep je verder in de thema's die het afgelopen seizoen de revue passeerden.

Met onder andere

Prof. dr. Micha de Winter die denkfouten van Arnon Grunberg en Frans de Waal blootlegt. Dr. ir. Martijntje Smits vertelt je waarom de mooie beloften van smart grids zich niet automatisch inlossen. Een column van dr. Ruud Abma over de wetenschap als publicatiefabriek. Dr. ir. Rinie van Est roept op de Google Glass niet te zien als zomaar een leuke gadget. Dr. Esther Plantinga geeft haar visie op de manier waarop wij met onze huisdieren omgaan. En interviews met hartstamcelpionier Roberto Bolli en grondlegger van het begrip 'postnormale wetenschap' Jerome Ravetz. Achterhaal wat wetenschappers en onderzoekers drijft en word wijzer met twinkers over voeding en gezondheid.

Ook zijn er korte films en samenvattingen van de afgelopen series te vinden in het magazine en kijken we alvast vooruit naar komend najaar. Kortom, genoeg om de zomer mee door te komen.

Download