Deugden en ondeugden

Aankomend

Geen aankomende events

Geweest

Nog geen events geweest

Over deze serie

Hoe ontwikkel je als mens het vermogen om het goede van het kwade te onderscheiden? Prof. dr. Maarten van Buuren (Moderne Letterkunde, UU) en prof. dr. Joep Dohmen (Wijsgerige en Praktische Ethiek, UvH) probeerden die vraag te beantwoorden tijdens de serie lezingen bij Studium Generale waarin levenskunst, deugden en ondeugden centraal stonden. Vanavond presenteren zij de cd die naar aanleiding van deze serie tot stand is gekomen.

Nog eenmaal laten Van Buuren en Dohmen om en om hun tegengestelde standpunten de revue passeren. Dit doen zij aan de hand van 2500 jaar denken over deugden: van Aristoteles tot Martha Nussbaum en van taoïsme tot empathie.

Ze geven hier hun eigen filosofische kijk op. Deugden zijn goede karaktereigenschappen die je kunt oefenen, maar in de verkeerde context kunnen veranderen in ondeugden. Hoe vertaal je dit naar de huidige tijd?

De cd-box van 10 cd's is op deze avond te koop voor een gereduceerd tarief van €50,- (winkelwaarde €59,95). Ook andere uitgaven van Joep Dohmen en Maarten van Buuren zijn te koop.