Hoger Onderwijs Verkiezingsdebat

Aankomend

Geen aankomende events

Geweest

Nog geen events geweest

Over deze serie

Het afgelopen jaar is een roerig jaar geweest voor het hoger onderwijs. Met de motie Hamer riep de Tweede Kamer het kabinet op om Nederland weer terug te brengen tot de beste vijf kenniseconomieën ter wereld. Maar bij de opening van het academisch jaar meende Plasterk dat het hoger onderwijs uit zijn voegen aan het barsten is. Daarop stelde hij de commissie 'toekomstbestendigheid hoger onderwijs' in (beter bekend als de commissie Veerman), die in april een ingrijpend advies uitbracht om de kwaliteit van het hoger onderwijsstelsel aanzienlijk te vergroten.

In de tussentijd viel het kabinet. Wat zijn de plannen van de politieke partijen voor het hoger onderwijs in de komende jaren? Hoe moet Nederland, mede in de context van bezuinigingen, tot de beste vijf kenniseconomieën ter wereld gaan behoren? Wat moet er veranderen in het hoger onderwijs zodat Nederland deze ambitie kan realiseren?

Genoeg stof voor een goed debat met politici, deskundigen uit het HO-veld en medewerkers en studenten uit het hele hoger onderwijs. Kom ook en discussieer mee met onder anderen Marja van Bijsterveldt (CDA), Mariëtte Hamer (PvdA), Alexander Pechtold (D66) o.l.v. prof. Paul Schnabel.

In samenwerking met...

VSNU, HBO-raad, LSVb, ISO, Studium Generale Hogeschool Utrecht