Levenskunst

Aankomend

Geen aankomende events

Geweest

Nog geen events geweest

Over deze serie

Joep Dohmen (hoogleraar Wijsgerige en Praktische Ethiek, UvH) en Maarten van Buuren (hoogleraar Moderne Letterkunde, UU) zetten dit voorjaar de serie 'Levenskunst' voort. Discussieer mee over denkers en schrijvers, en de verschillende visies op levenskunst die uit hun werk spreken.

Denkers en schrijvers van de klassieke oudheid tot nu verschillen van mening over de invulling van het leven. Sommigen van hen presenteren een krachtige en optimistische levensvisie en geloven in de maakbaarheid, anderen zijn sceptisch en terughoudend, soms op het sombere af. In zes lezingen bespreken Joep Dohmen en Maarten van Buuren om en om beroemde denkers en schrijvers.

Maarten van Buuren zal zich richten op de donkere, pessimistische geesten en Joep Dohmen op de lichte, meer optimistisch gestemde denkers. Oog in oog met het leven en de dood, liefde en pijn, met de schrijvers en denkers, het publiek en elkaar. Pasklare antwoorden bestaan niet. Discussie is essentieel om erachter te komen wat literatuur en filosofie te bieden hebben voor onze eigen levensweg.

De lezingen zijn als reeks of afzonderlijk te volgen. Meelezen kan, maar is niet noodzakelijk! Ook zonder voorkennis valt er genoeg te genieten. Hier kun je opnames van de voorgaande lezingen terugzien.

In samenwerking met...

Home Academy