Science Sessions

Over deze serie

Ondanks de coronacrisis, staat de wetenschap niet stil. Onze behoefte aan kennis is misschien wel groter dan ooit. Nieuwe kwesties komen aan het licht, terwijl andere juist onderbelicht raken. Wat houdt wetenschappers momenteel bezig? Beïnvloedt de huidige situatie hoe ze naar de wereld kijken? En welke vragen moeten juist nu worden gesteld? Vanuit de Pandora Foyer in TivoliVredenburg gaan we in gesprek met wetenschappers over kwesties die ons allemaal aangaan.

Tijdens de eerste editie van Science Sessions spreken we experimenteel psycholoog Anouk Keizer (Universiteit Utrecht). Ze was net bezig met een onderzoek naar het belang van aanraking, toen de coronacrisis uitbrak. Lichamelijk contact is er voor veel mensen nu even niet meer bij. Welke effecten heeft dat op onze mentale en fysieke gezondheid? Hoe beïnvloedt social distancing onze huidhonger? Hebben we aanraking nodig om ons goed te voelen?

Heb jij een vraag voor Anouk Keizer? Mail hem dan uiterlijk 5 mei naar kennis@tivolivredenburg.nl. Dan zorgen wij dat hij gesteld wordt. 

Science Sessions is een serie van Studium Generale en TivoliVredenburg.