Keizer

Dr. Anouk Keizer

Experimenteel psycholoog
6 opnames & 5 events
Anouk Keizer is universitair docent en onderzoeker aan de Universiteit Utrecht op het gebied van experimentele psychologie.

Keizer is experimenteel psycholoog en onderzoekt hoe mentaal zieke en gezonde mensen hun eigen lichaam beleven. Haar onderzoek richt zich naar buiten en kenmerkt zich door creativiteit. Tijdens de coronacrisis onderzoekt Keizer bijvoorbeeld de effecten van social distancing op de gezondheid. Samen met filmmaker Lieza Röben probeert ze het publieke debat over aanraking te stimuleren door wetenschap met kunst te combineren.

Een ander voorbeeld is dat ze zich eerder richtte op onderzoek naar ASMR, de tintelende gevoelssensatie die opgewekt kan worden door bijvoorbeeld zacht gefluister en waarover op Youtube duizenden video's te vinden zijn. Ook is Keizer lid van het Helmhotz Instituut en van de Utrecht Research Group for Eating Disorders die zich richt op eetstoornissen. Met het gebruik van virtual reality deed zij onderzoek naar de lichaamsbeleving van mensen met anorexia nervosa.