Kazemier

Bart-Jan Kazemier

Filmmaker
2 opnames
Taalkundige Bart-Jan Kazemier startte een aantal jaar geleden het onderzoeksproject 'Dit is Propaganda', over de manier waarop media het nieuws overbrengen.

Kazemier studeerde in 2005 af aan de Rijksuniversiteit Groningen, aan de faculteit Applied Linguistics. In 2008 rondde hij zijn educatieve master af aan de VU in Amsterdam. Momenteel werkt hij in Amsterdam als schrijver en researcher voor film en documentaire. Zijn werk werd onlangs vertoond op verschillende internationale filmfestivals als het Holland Animation Festival, DOKLeipzig en Vienna Independent Shorts.

Dit is Propaganda

Dit is Propaganda is het samenwerkingsproject tussen schrijver Bart-Jan Kazemier en regisseur Rogier Klomp. In hun animatiedocumentaires onderzoeken zij de kracht van het medium dat zij zelf gebruiken. Ze onthulden al de waarheid achter de maanlanding en hun nieuwe project zal het onomstotelijk bewijsmateriaal leveren voor het verband tussen God, Hitler en Goede Tijden Slechte Tijden.

Het werk van Dit is Propaganda werd onder andere vertoond op het Internationaal Film Festival in Rotterdam en in het Stedelijk Museum, Amsterdam.