Spring in 't Veld

Bart Spring in 't Veld

Televisiemaker
1 opname
Bart Spring in 't Veld was de eerste winnaar van Big Brother, wereldwijd. Voor hij aan BB meedeed, was Bart militair. Naar eigen zeggen heeft dat hem wel geholpen om door de tijd heen te komen.

Na Big Brother stond het leven van de deelnemers op z'n kop. Bart werd gevraagd bij 3FM, waar hij een jaar radio maakte met Rob Stenders. Daarna bleef Bart actief in de media, als presentator van jongerenprogramma's.

Momenteel is Spring in 't Veld werkzaam als Verkeersveiligheidsvoorlichter op middelbare scholen. Dit in opdracht van de stichting TeamAlert. Ook is Bart betrokken bij de oprichting van een nieuwe politieke partij genaamd Vrij en Vooruitstrevend.

Volgens Bart is zijn eigen leven nauwelijks veranderd door BB. “Het zijn meer de mensen die het programma hebben gekeken, die zijn veranderd!” Natuurlijk werden de deelnemers Bekende Nederlanders, maar niet omdat ze een belangrijk doelpunt hadden gescoord, of een mooi liedje hadden gezongen. Ze werden bekend omdat ze veelvuldig op tv waren. Zo ook Bart, die de bekendheid liever afschudt. Over Big Brother is hij kort: “Ik ben slim genoeg om het te winnen, maar niet dom genoeg om het leuk te vinden.”