Bakker

Dr. Bert N. Bakker

Politicoloog, Communicatiewetenschapper
1 opname & 1 event
Dr. Bert Bakker is assistent professor in politieke communicatie en journalistiek aan de Amsterdams School of Communication Research van de Universiteit van Amsterdam en bij communicatiewetenschappen.

Bert Bakker is voornamelijk geïnteresseerd in de combinatie politiek, psychologie en communicatie. Op dit moment doet hij onderzoek naar hoe individuele verschillen in psychologische karakteristieken, in hun interactie met media, politieke attituden en gedrag beïnvloeden. Daarnaast doceert Bakker over onderzoeksmethoden en de psychologie van politieke communicatie.

Bakker promoveerde in 2014 aan de University of Southern Denmark op zijn proefschrift getiteld “Personality and Politics: Direct and Indirect Associations between the Five Factor Model and Political Attitudes”. Hij was van 2017-2018 Visiting Research Fellow bij de Temple University in Philadelphia, Verenigde Staten. Hij publiceerde verscheidene malen in de Journal of Politics, European Journal of Political Research en Political Psychology.

Bakker studeerde een bachelor psychologie en de masters psychologie en politicologie, aan de Universiteit van Amsterdam.