Richards

Bright O. Richards

Acteur
Bright Richards is acteur en artistiek directeur van New Dutch Connections. Ook maakt hij zelf theatervoorstellingen die hij baseert op zijn eigen ervaringen als Liberiaanse vluchteling.

Richards doel is om de kloof tussen verschillende culturen, etniciteiten en religies te overbruggen.

Bright Richards kon dankzij een beurs van het UAF in Nederland studeren aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten, maar ook in Liberia was hij al actief in de theaterwereld. Na zijn studie in Arnhem heeft hij bij verschillende grote theatergezelschappen gespeeld, waaronder het Ro Theater, Het Zuidelijk Toneel en De Toneelschuur.

Richards nieuwste productie is de voorstelling As I left my father's house waarin hij de vluchtverhalen van de aartsvaders van het jodendom, christendom en de islam verbindt met de verhalen van vluchtelingen en migranten van nu. Verder werkt hij aan het project 'Ondernemen in je eigen toekomst' waarmee Richards autochtonen als coaches koppelt aan ama's (alleenstaande minderjarige asielzoekers).

Richards verzorgt onderwijs en workshops, en recent nog aan de Universiteit Utrecht bij de cursus Leiderschap in het kader van de opleiding Liberal Arts and Sciences. Het college vindt plaats als opmaat naar de vertoning van het theaterstuk 'As I left my father's house' in het Academiegebouw.