Kemner

Prof. dr. Chantal Kemner

Ontwikkelingspsycholoog
4 opnames
Prof. dr. Chantal Kemner is hoogleraar Biologische Ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit Utrecht, en hoofd van het psychofysiologisch laboratorium en het babybreinlab in het UMCU.

Kemner studeerde Psychologie aan de Universiteit Utrecht. In 1992 promoveerde ze aan de afdeling Psychofarmacologie van dezelfde universiteit. Hierna werkte ze als postdoc bij de afdeling Kinder- en Jeugdpsychiatrie van het UMCU. In 2003 werd ze benoemd tot hoogleraar Neurocognitieve Ontwikkeling aan de Universiteit Maastricht, waarna ze in 2009 terugkeerde naar Utrecht. Kemner is directeur van het speerpunt Dynamics of Youth.

Kemners onderzoek richt zich voornamelijk op de relatie tussen visuele waarneming en het vermogen om sociale prikkels te verwerken, de neurale basis van afwijkende waarneming bij autisme en het ontstaan van ontwikkelingpsychopathologie bij baby's. In 2011 werd haar boek Het sociale leven van baby's en de spectaculaire groei van de hersenen in het eerste levensjaar gepubliceerd. Voor het uitvoeren van haar onderzoek naar autisme kreeg ze van het NWO een Vidi- en een Vici-beurs.