Klep

Dr. Christ Klep

Militair historicus
2 opnames
Dr. Christ Klep is militair historicus en was tot 2010 verbonden aan het departement Geschiedenis van de Universiteit Utrecht.

Klep promoveerde in 2009 op het proefschrift Somalië, Rwanda, Srebrenica. De nasleep van drie ontspoorde vredesmissies. Klep gaat tijdens dit onderzoek na hoe de betrokken autoriteiten – Canada, België en Nederland - zijn omgegaan met hun verantwoordelijkheid voor de gestrande missies in Somalië, Rwanda en Srebrenica. Onlangs is er wederom een boek van Klep uitgekomen: Uruzgan, Nederlandse militairen op missie, 2005-2010(2011).

Tot 2000 was Christ Klep werkzaam bij het Nederlands Instituut voor Militaire Historie van het Ministerie van Defensie. Klep specialiseerde zich daar in de Tweede Wereldoorlog en internationale vredesmissies. In 1995 was hij medeauteur van het boek De bevrijding van Nederland. Oorlog op de flank 1944-1945 en daarna van het boek Van Korea tot Kabul(2005).

Christ Klep is ook werkzaam als freelance auteur en commentator en deed onder meer onderzoek voor het Nederlands Instituut voor Geschiedenis in Den Haag.