Verbeek

Christiaan Verbeek

Pianist
1 opname & 1 event
Christiaan Verbeek combineert zijn vertrouwdheid met improvisatie met een groot gevoel voor sfeer en verhaal.

Componist en pianist Christiaan Verbeek (Texel, 1984) studeerde jazzpiano aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij vervolgde hier zijn bredere interesse met een masteropleiding 'Composing for Film' en verschillende klassieke vakken. Sinds 2010 schrijft hij veel muziek voor film, theater en verschillende ensembles. 

In 2014 won hij een Gouden Kalf voor zijn muziek voor Helium van Eché Janga. De muziek voor deze film nam hij op met het Cello Octet Amsterdam, dat hem in 2015 een opdrachtcompositie gaf voor een nieuw werk in een programma rond de 80e verjaardag van Arvo Pärt. Dit resulteerde in het stuk Aan het grensland, een verklanking van het gelijknamige gedicht van Rutger Kopland. Voor de muziek van Buladó (Gouden Kalf Beste Film 2020) ontving Christiaan in 2021 een Buma Award. In 2022 componeerde hij de muziek voor de film The Natural History Of Destruction van de Oekraïense regisseur Sergei Loznitsa. Deze film zal in première gaan op het 75e Filmfestival van Cannes eind mei 2022. 

Als pianist werkte Christiaan samen met de Iraanse zangeres Sepideh Vahidi en met Sterre Konijn voor haar debuutalbum 'een'. In zijn spel zijn uiteenlopende invloeden uit zowel de jazz, klassieke en eigentijdse muziek hoorbaar en combineert hij zijn vertrouwdheid met improvisatie met een groot gevoel voor sfeer en verhaal.

Voor meer informatie kijk op www.christiaanverbeek.com