Rietveld

Erik en Ronald Rietveld

Filosoof / Architect
1 opname
Dr. Erik Rietveld is filosoof en senior onderzoeker op het gebied brein en cognitie aan de Universiteit van Amsterdam. Samen met zijn broer, architect Ronald Rietveld, is hij oprichter van RAAAF [Rietveld Architecture-Art-Affordances], een ontwerp-studio die locatie specifiek werk maakt op het snijvlak van architectuur, kunst en wetenschap.

Erik Rietvelds interdisciplinaire en filosofische onderzoek richt zich op drie hoofdthema's, namelijk de filosofie van vaardig handelen, de rol die architectuur hierbij speelt, en de ervaring van patiënten die diepe hersenstimulatie ondergaan.

Rietveld was eerder Fellow in Philosophy aan Harvard University, en gastonderzoeker aan het Neurowetenschappelijk instituut van UC Berkeley. Hij heeft van NWO een VENI beurs en een VIDI beurs ontvangen.

Ronald Rietveld won in 2006 de Prix de Rome Architectuur. RAAAF was curator en ontwerper van de Nederlandse inzending voor de Architectuurbiënnale van Venetië 2010 die bekroond is met een Dutch Design Award en de Rotterdam Designprijs. In 2013 ontving RAAAF in het Royal Institute of British Architects (RIBA) een Architectural Review Award voor de doorgezaagde Bunker 599. Ronald en Erik Rietveld werken momenteel aan het boek Vacancy Studies dat in 2014 zal verschijnen bij nai010.

Zie ook:

http://erikrietveld.wordpress.com/about-2/

www.raaaf.nl